Kutatásaink

A kutatócsoportunk az afantázia, ezen belül a vizuális és auditív afantázia jelenségét szeretné jobban megérteni. Nagyon sok megválaszolatlan kérdésünk van: Kik afantáziások? Miben különböznek az afantáziások a neuro-tipikus, nem afantáziás emberektől? Mi okozza az afantáziát? Milyen agyi folyamatokban tér el az afantáziások emlék elraktározása és emlék felidézése? Milyen hatásai vannak az afantáziának az érintettek személyiségére, szociális interakcióira, a mindennapokban való funkcionálására, tanulási képességére.

Ezeknek és hasonló kérdéseknek a megválaszolására munkatársakra van szükségünk, afantáziásokra és neuro-tipikusokra egyaránt.

On-line elvégezhető és laboratóriumi teszteket fejlesztünk ki, amelyek néhány tíz-percestől olyan másfél órás időtartamot vehetnek igénybe. A teszteket számos afantáziás és neurotipikus résztvevőnek szükséges kitöltenie, hogy az afantáziások és a neurotipikusok eredményeit összehasonlítva megérthessük milyen különbségek vannak közöttük.

Ha érdekelik Önt is ezek a kérdések, kíváncsi, hogy hogyan próbálunk némelyik kérdésre választ találni, szívesen venne részt ilyen kutatásban, akkor itt tud csatlakozni.

Minket az afantazia.kerdoiv@gmail.com e-mail címen, illetve a +36 30 415 8500 telefonszámon tud elérni, ha kérdése van.